Maaltijden tijdens de eindejaarsperiode
Tax

Maaltijden tijdens de eindejaarsperiode

Bent u van plan om een maaltijd voor uw personeel te organiseren en vraagt u zich af of de kosten fiscaal aftrekbaar zijn? Over het algemeen zijn restaurantkosten aftrekbaar tot 69%. Er zijn echter uitzonderingen. Bepaalde evenementen, zoals Sinterklaas-, kerst- of nieuwjaarsvieringen, kunnen 100% aftrekbaar zijn als ze worden beschouwd als collectieve sociale voordelen, waarbij alle personeelsleden zijn uitgenodigd.

Het is belangrijk om te weten dat de volledige aftrek alleen geldt voor één evenement per jaar, en alleen voor restaurant- en receptiekosten. Een praktische tip is om het duurste feest te kiezen als je er meerdere organiseert in de loop van het boekjaar.

Wat de locatie betreft, of dit nu een gehuurde ruimte is of een eigen bedrijfspand, blijven de kosten 100% fiscaal aftrekbaar, onder dezelfde voorwaarden. Je hebt ook de optie om een cateraar in te schakelen, maar de btw op eten en drinken is over het algemeen niet terugvorderbaar. Als de cateraar echter alleen het eten en drinken levert, zonder de service te verlenen, kan de btw voor 100% worden teruggevraagd.

Een andere praktische tip is om de ingrediënten voor de maaltijd en de drankjes zelf te kopen. In dit geval kan de btw op je aankopen volledig worden teruggevraagd, met uitzondering van de btw op de diensten van de cateraar, die niet kan worden teruggevraagd. Kortom, de kosten voor een eenmalig personeelsevenement tijdens de eindejaarsperiode, dat openstaat voor alle werknemers, kunnen 100% fiscaal aftrekbaar zijn.

Bent u geïnteresseerd in onze dienst "Tax?"

Onze missie op het gebied van bedrijfsfiscaliteit is om u te helpen een redelijke fiscale last te dragen, in overeenstemming met uw inkomsten en de mogelijkheden die de fiscale wetgeving biedt.

Lees meer Al onze diensten