Bedrijfsfiets
Tax

Bedrijfsfiets

De aankoop van een fiets door uw onderneming kan een fiscaal voordelige optie zijn.

Uitgaven die betrekking hebben op de aankoop van een fiets, zoals de afschrijvingen, de kosten van een fietsenstalling, onderhoud en de aanschaf van een slot, zijn over het algemeen 100% aftrekbaar.
Fietsen van alle soorten, inclusief elektrische fietsen en speed pedelecs, komen in aanmerking voor deze aftrek.

Wat de afschrijvingen betreft, kun je sinds 1 januari 2020 zelf de afschrijvingstermijn bepalen, hoewel voorheen een minimum van drie jaar vereist was.
Voor het eerste jaar moet de afschrijving pro rata temporis worden berekend op basis van het aantal resterende dagen in het boekjaar sinds de aankoopdatum.
De btw met betrekking tot de aankoop en de kosten van de fiets is alleen terugvorderbaar als de fiets strikt voor zakelijke verplaatsingen wordt gebruikt.

Voor de gebruiker (werknemer of uzelf) geeft het gebruik van de fiets voor woon-werkverplaatsingen en andere privéverplaatsingen geen aanleiding tot een belastbaar voordeel van alle aard (VAA).
Bovendien kan uw onderneming een belastingvrije fietsvergoeding toekennen tot €0,35/km voor woon-werkverplaatsingen, met een jaarlijkse limiet van €3.500 vanaf 2024.
Deze vergoeding is ook 100% fiscaal aftrekbaar voor de onderneming.
Een fiets van de zaak biedt belastingvoordelen voor zowel de onderneming als de gebruiker, vooral wanneer deze wordt gebruikt voor woon-werkverkeer.

Bent u geïnteresseerd in onze dienst "Tax?"

Onze missie op het gebied van bedrijfsfiscaliteit is om u te helpen een redelijke fiscale last te dragen, in overeenstemming met uw inkomsten en de mogelijkheden die de fiscale wetgeving biedt.

Lees meer Al onze diensten